Friday, 1 February 2013

Kucing Amy ~ Cici

Hi all, hari ni amy nak cerita pasal kucing amy. Nama dia cici. Sekarang dia dah setahun lebih. 


 Nie masa mula2 kawan amy MMS gambar cici kat amy, bertanyakan ada sama amy suke ke tak nak bela. So, amy tengok kaler dia menarik and amy terus kata nak. Amy rasa masa dia snap gambar nie cici baru berusia 2 bulan gitu. Hehe, pencinta kucing!!

Nie wajah cici setelah dua minggu bersama amy. Masa first day amy adopt dia, amy ada bawa cici pergi jumpa vet. Kesian cici, banyak kutu and tahi kutu atas badan dia. Cici murung je. So, vet ada bagi dia ubat kutu. 








Nie time amy bawak cici jumpa vet. Monthly check up. Vet bagi deworm and vaksin.














Nie muka cici dari dekat setelah recover dari penyakit kutu tak bertepian. Dia dah boleh main gigit-gigit benda. Hihi











Setelah hampir 7 bulan cici bersama amy, nie la hasil dia. Hehe dah gemuk sikit. Alhamdulillah sihat dia. 

















Daaa kat bawah nie gambar cici setelah setahun lebih bersama amy. 







5 comments:

  1. comelnyee ! dah besar lah dia..so cute subhanallah^^

    ReplyDelete
  2. eee comelnya . saya pun nak bela 1 tai ibu tak bagi huhu

    ReplyDelete
  3. mak ai...comel gila anak meow ni. kaler dia rare :)

    ReplyDelete